PVC STOLARIJA

PVC vrata

Ulazna vrata zauzimaju važno mjesto u gradnji kuće. Kroz njih svakodnevno stupamo u kontakt sa vanjskim prostorom, kroz njih se ulazi u intimu našeg doma. Zato bi njima trebalo posvetiti naročitu pažnju kod planiranja. Pvc ulazna vrata bi trebala ispunjavati par normi : estetska, dugovječnost-odnosno svi materijali bi trebali biti malo predimenzionirani kako bi sve funkcioniralo stabilno dugi niz godina, protuprovalni aspekt; ukrute po sredini vrata i protuprovalne sigurnosne brave, brtvljenje naročito sa donje strane vrata gdje je rizik od propuhivanja veći.
Veliki izbor ukrasnih panela sa različitim staklima po želji kupca i slagani modeli ulaznih vrata sa mogučnošću individualnog pristupa oblikovanja vrata prema vlastitom prostoru.

Mnogostruka mogućnost oblikovanja
Pouzdan rad
Najbolja stabilnost zbog velikih presjeka profila
Velika zaštita od provale
Dobra toplinska izolacija zbog praga ojačanog staklenim vlaknima
Posebne brtve sprečavaju propuh

PVC prozori

Svojim klijentima nudimo PVC prozore koji se izrađuju od višekomornih PVC sistema koji obezbjeđuju čvrstoću i postojanost prozora (čelično ojačanje u krilu i okviru prozora), visok termoizolacioni koeficijent i zvučnu izolaciju (uglovi profila se hermetički zatvaraju postupkom varenja), postojanost boja, lako održavanje i rukovanje i dug vijek trajanja.
Naši PVC prozori imaju perfektnu nepropustrljivost u svim problematičnim zonama prozora (između krila i rama; između krila i stakla; u predjelu gdje se krilo veže za građevinski element).

To postižemo:
korištenjem kvalitetnog okova,
korištenjem kvalitetnih gumenih zaptivki između krila i rama i između krila i stakla,
korištenjem kvalitetnog materijala za montažu prozora na građevinski element (turbo vijci, PUR PJENA),
ugradnja prozora je povjerena ekipi profesionalnih majstora.

Potvrda besprekornog zaptivanja i nepropustljivost na zrak i vodu su testiranja koja su svrstala naše prozore u najbolju klasu prema normama EU.

 

PVC Rolete

Značajno je imati dobro izoliran prostor sa što manje termičkih mostova.Uz dodatnu izolaciju roleta ima funkciju zaštite prozora. Štiti prozor od razbijanja, od prljavštine i ostalih vanjskih utjecaja. Ugradnja je jednostavna i čista i ugrađuju se ispred prozora.

slika 24 pvc rolete