KONSTRUKCIJE ZA ZATVORENE BAZENE

Pomične kupole upotrebljavaju se za prekrivanje različitih površina, koje povremeno želimo i otvoriti. Takve su površine na primjer verande, terase i posebno bazeni za plivanje.

Iako pomična kupola nema takva svojstva kao i pravi stakleni “zimski vrt”, balkon ili veranda svejedno vrlo brzo mogu postati uporabni preko čitave godine, pošto se zrak ispod kupole vrlo brzo zagrije, osim toga, u potpunosti se anulira utjecaj vjetra. Usprkos svestranoj uporabi, pomične se kupole najviše upotrebljavaju za prekrivanje bazena, te tako znatno povećavaju vrijednost vašeg bazena i omogućuju produljenje sezone kupanja, usto je bazen zaštićen od vanjske prljavštine.

Veće kupole također i u hladnijim danima omogućavaju ugodno kupanje kao i odmor na suncu, koje je ispod transparentne ili prozirne kupole ugodno toplo i u hladnijim kasno jesenskim ili ranim proljetnim danima.

 

 

Pomična kupola je također i najsigurniji način za spriječavanje nesretnih događaja radi bazena, pošto je kod zatvorene kupole u potpunosti onemogućen pristup bazenu maloj djeci ili domaćim životinjama.

U ponudi imamo i cjenovno vrlo ugodne pomične kupole STANDARD ili ADVANCED, koje se pomiču po tračnicama. Za zahtjevnije nudimo pomične kupole STRONG LINE, koje se pomiču uz pomoć gumiranih kotača, te u tom slučaju tračnice nisu potrebne.

Sve naše kupole dobavljive su sa transparentnim dvoslojnim polikarbonatom ili sa u potpunosti prozirnim “SAN” (ili polikarbonat) ostakljenjem. Kod modela STRONG LINE moguće je ostakljenje i sa sigurnosnim lepljenim staklom ili dvoslojnim termoplan staklom, koje je posebno primjereno za prekrivanje javnih objekata (restorani, kupališta,….).