Aluminij-drvo

Aluminij-drvo stolarija predstavlja našu ekskluzivnu ponudu u okviru sustava sa termičkim prekidom, naglašene toplotne (U=2,6 W/m2K) i zvučne izolacije (do 52 dB), kao i visokih sigurnosnih standarda.
Vanjska strana prozora izrađena je od ekstrudiranog aluminija sa termičkim prekidom, koji je otporan na sve atmosferske utjecaje, a unutarnja strana prozora je obložena drvenim profilima koji prozoru daju toplinu i tradicionalnu ljepotu. Aluminij izvana štiti drvo od atmosferskih utjecaja tako da drvo ostaje nepromjenjenog izgleda i poslije 15-20 godina eksploatacije.

 

 

Aluminij je u ovoj kombinaciji konstruktivni (nosivi) dio i time je aluminij-drvo prozor zadržao sve kvalitete klasičnog aluminijskog prozora u pogledu konstrukcije, a drvena obloga sa unutrašnje strane učinila ga je nezaobilaznim u nekim rješenjima interijera. Aluminij-drvo prozor je idealan za poslovne i stambene prostore.
Aluminijski profili se spajaju aluminijskim mehaničkim spojnicama, a dodatno se lijepe dvokomponentnim ljepilom radi dodatnog ukrućenja i boljeg zaptivanja na spojevima. Spoj aluminija i drveta ostvaren je posebnim PVC kopčama koje ne prenose naprezanja do kojih dolazi uslijed širenja i skupljanja materijala, te dozvoljavaju cirkulaciju zraka sprečavajući koroziju uslijed kondenzacije.